O KLAPI
Ženska klapa Teha iz Cresa osnovana je u veljači 1994. godine. Okuplja devet članica koje veže prijateljstvo i ljubav prema pjesmi. Ime Teha staro je hrvatsko ime preuzeto s Valunske ploče, jedno...
KONTAKT

Ženska klapa Teha Cres

Šetalište 20. travnja 1

OIB 81159029000, MB 1565877

Žiro-račun: 2402006-1100130278

Predsjednica: Ljiljana Filipas
mob: 091-54-03-720

Mirjana Mikičić-Flego prof.
mob: 091-50-25-078

Sretno maturanti!

U ponedjeljak, 16. srpnja 2012. održana je svečana podjela Svjedodžbi i Potvrda o položenim ispitima Državne mature. Tom prigodom poželjele smo svu sreću svijeta našim maturantima koji kreću u bijeli svijet.

Datum 16.07.2012
38. smotra klapa Senj 2012

Protekli vikend starom senjskom gradskom jezgrom odzvanjala je klapska pjesma, a sve to u okviru Smotre klapa Senj 2012., manifestacije koja se baštini više od tri desetljeća. I ovogodišnja dvodnevna Smotra okupila je velik broj klapa koje su priredile glazbeni doživljaj za pamćenje. U iznimnom ambijentu starogradskog trga predstavile su se ženske klape Sklad iz Bakra, Senjkinje i Forca iz Senja, Mendula iz Kaštela, Kirice iz Grižana, Volta iz Krka, Sozal iz Raba, Teha iz Cresa i Peružini iz Paga, te muške klape Jargola iz Paga, Trabakul iz Kostrene, Škrljevo, Kvarner iz Rijeke, Rab, Kala iz Crikvenice, Poj iz Samobora, Tić iz Triblja, Bošket i Sagena iz Zagreba i Kondura iz Nina. (Novi List, 16.07.2012.)

Datum 14.07.2012
Sjećanje na Mladena

Klapske večeri Sjećanje na Mladena projekt je Centra za kulturu Grada Krka i klape Krk. Samo ime projekta govori da se ono održava u znak sjećanja na Mladena Milovčića, vrsnog tenora i člana klape Krk. Projekt je humanitarnog karaktera jer sva prikupljena sredstva idu u dobrotvorne svrhe. Ove godine sudjelovale su klape: Kastav (ž), Kala (m), Kaštadi (m), Rašketa (m), Teha (ž), Kirice (ž), Mažurana (ž) i Vokalna skupina Bona forma.

Datum 07.07.2012
Promocija knjige fra Maksa

U sklopu Creskih kulturnih večeri, održano je predstavljanje knjige Spasonosno trpljenje bl. Ivana Pavla II, djelo p. Maksa Hercega. U programu je uz creskog župnika te autora i urednika Veritasa zapjevala i ženska klapa Teha.

Datum 21.06.2012
Čuj nas majko, nado naša!

Baš nam je bilo lijepo na IV. Klapskom Marijanskom bodulskom festivalu Čuj nas, majko nado naša! U župnoj crkvi sv. Jeronima u Pučišćima otpjevale smo Ave Mariu Duška Tambače a u povratku posjetile Trogir i njegove tajne. Pružila nam se prilika dati podršku radnicima Jadrankamena i mi je, naravno, nismo propustile.

Datum 19.05.2012
Mama, hvala ti!

U organizaciji Društva naša djeca Cres održana je priredba u polivalentnoj dvorani Osnovne škole Frane Petrića povodom Majčinog dana Mama, hvala ti! Zajedno s učenicima osnovne škole, creskim gimnazijalcima, sadašnjim i bivšim polaznicima creskih odjeljenja Osnovne glazbene škole Josip Kašman priredili smo večer za pamćenje svim mamama.

Datum 14.05.2012
Dani creske janjetine

 

Završnica gastro manifestacije Dani creske janjetine i maslinovog ulja održati će se u ponedjeljak, 30. travnja na Trgu Frane Petića. Samo degustiranje pečene janjetine bit će ukusnije uz klape BurinSenjalTehu. Prihod od prodaje delicija namijenjen je za pomoć u ozdravljenju dječaka Ivana Berakovića, oboljelog od dezmoplastičnog tumora malih okruglih stanica.

Datum 30.04.2012
Završio 15. KIK Fest

Festival istarskih klapa i vokalnih skupina, dvodnevna je natjecateljska godišnja priredba na kojoj nastupaju klape i pjevačke skupine Istre i Hrvatskog primorja. Održava se od 1998. godine u Buzetu posljednjeg vikenda u ožujku.

U večeri ženskih klapa publika je za svoje favorite odabrala klapu Kamelija iz Opatije, a žiri u sastavu: Jure Šaban Stanić, dr. Mirna Marić, mr. Joško Ćaleta, Jurica Bošković i Ante Rados, ocijenio je najbolju žensku klapu Teranke iz Pule. Tehice su za interpretaciju napjeva U zemju Latinsku i Čovik nasred mora osvojile 4. mjesto.

Datum 30.03.2012
Familija u prahu

U subotu, 25. veljače u 18 sati u zimskom kinu Susajda u Cresu, Rotary Club Mali Lošinj i Pučko učilište poklonili su Cresu izvrsnu monodramu Familija u prahu, nastaloj u kooprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu i slovenskog Novoga Zato iz Ptuja. Sav prihod od prodaje ulaznica podario se djeci s posebnim potrebama Cresa i Lošinja a u prodaji su pomogle i članice ženske klape Teha.

Datum 25.02.2012
Teha je punoljetna

Nastavljamo dalje s probama i pripremama ....... najprije za Festival klapa Istre i Kvarnera iliti KIK Fest u Buzetu. Ali prije toga ćemo uz rabsku tortu i liker od lavande proslaviti naš 18. rođendan. Od danas smo punoljetne i možemo raditi što nas je volja!

Datum 19.02.2012
Klapa Teha osvojila je treću nagradu
U organizaciji ženske klape Volosko, na 3. Maškaranom klapskom maratonu koji se 17. veljače održao u Zlatnoj dvorani hotela Imperijal u Opatiji, klapa Teha osvojila je treću nagradu stručnog suda za izvođenje afričke duhovne pjesme Siyahamba, u aranžmanu Bergovec – Flego.
Datum 17.02.2012
"Lijepom našom"
Snimanje "Lijepom našom"
U organizaciji Hrvatske radio televizije, Grada Malog Lošinja i Turističke zajednice Malog Lošinja, 05. svibnja 2010. održalo se javno snimanje kulturno zabavne emisije "Lijepom našom". Među mnogobrojnim izvođačima nastupila je i klapa "Teha".

Sve to možete pogledati i poslušati, i naravno, uživati na programu HRT 1 23. i 30. svibnja 2010. godine s početkom u 17,35 sati.
Datum 15.05.2010
Brudetijada

Dođite i navijajte za vašu ekipu .... i u slast!

Dana 05. lipnja 2010. na trgu ispred Lože održati će se 1. creska brudetijada - natjecanje u kuhanju brudeta, a sve u organizaciji najaktivnije creske udruge, Cres Insula Activa. Svoje umijeće u kuhanju brudeta, kao jedina ženska ekipa, okušati će i klapa "Teha" a protiv okorjelih i nadasve poznatih kuhara brudeta: ekipe nogometaša, ekipe lovaca, ekipe ribara, ekipe SRD-a Parangala i ekipe Grada Cresa.

No to još nije sve .... klapska pjesma do kasno u noć, brudet i vino u potocima i sve to u humanitarne svrhe, najpoznatiji creski DJ-i garantiraju pravu feštu.

Datum 15.05.2010
Humanitarni koncert "Za djecu Cresa"

U organizaciji Rotary cluba Rijeka dana 05. lipnja 2010. s početkom u 20 sati održati će se na Trsatskoj gradini humanitarni koncert "Za djecu Cresa". Koncert se organizira radi nabavke instrumenata za puhački orkestar creske osnovne škole Frane Petrića.

U prikupljanju novčanih sredstava pomoći će "trogirski slavuj" Vinko Coce i klape "Iskon" iz Splita i "Teha" iz Cresa.

Datum 15.05.2010
© Webdesign by www.firmus-grupa.hr